Therapeuten

HET TEAM

JANA 

Osteopathie D.O.


FREYA

Psychologisch consulente
Psycholoog i.o.

Osteopathie 
Wie ben ik? 

Hallo, Ik ben Jana Heirewegh en gepassioneerd osteopaat in hart en ziel.

Mijn grootste plezier? Jou klachtenvrij krijgen!

 

Ik ben altijd gefascineerd geweest door het menselijk lichaam en het helpen van mensen. Na mijn middelbare school leek de opleiding kinesitherapie dus een zeer goed begin.

In 2012 heb ik mijn diploma 'Master in Rehabilitation Science and Physiotherapy - Musculoskeletal Rehabilitation'  aan de KULeuven behaald.

 

Na deze studies had ik er nog niet genoeg van. De drang om nog meer bij te leren en de patiënt sneller klachtenvrij krijgen was te groot.

 

De daaropvolgende 6-jarige osteopathie cursus gaf een veel bredere kijk op een specifieke pijnklacht. Zo bestaan er immens veel linken in het menselijk lichaam die een probleem kunnen onderhouden en het herstel beperken.

De oorzaak van  bv. een schouderklacht kan soms van veel verder ontstaan (bv. diafragma). Een zuiver lokale behandeling geeft hierdoor een minder langdurig effect. Osteopathie kan hier een oplossing bieden.

 

Gedurende die 6 jaar was ik ook al actief als zelfstandige kinesitherapeute in Haacht.

 

In juni 2018 werd het diploma 'Osteopathie D.O.' met succes behaald  aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy).

Door veel dieper te graven kan de echte oorzaak van een pijnklacht worden opgespoord. Hierdoor kan een effectiever behandelplan opgestart worden.

 

In september 2018 was het tijd voor de volgende grote stap: een eigen osteopathie praktijk opstarten.  Een  grote uitdaging om zelf iets op te richten met het doel zo veel mogelijk mensen verder te helpen met hun pijnklacht.

De nadruk ligt in een persoonlijke aanpak, met betrekking van/en overleg met de patiënt in functie van zijn/haar klachten.

 

Soms kan het nodig zijn om bijkomend ook 'core stability' oefeningen of andere stabilisatieoefening uit te voeren om een zo goed mogelijk lange termijn effect te verkrijgen. Door mijn jaren ervaring als kinesitherapeut kan ik deze dan ook gericht meegeven als thuisoefening die de patiënt dan gedisciplineerd dient uit te voeren. Hierdoor werkt de patiënt thuis actief verder aan de klacht.

 

U kan heel gemakklijk via de online tool of telefonisch en afspraak maken. 

 

Aangezien de medische wereld nooit stil staat en er nog zo veel te leren valt staat blijvende bijscholing enorm hoog in het vaandel. Dit om steeds een kwaliteitsvolle behandeling te kunnnen blijven garanderen.


Mijn ultieme droom is om geleidelijk aan een multidisciplinaire praktijk op te richten waarbij de patiënt steeds centraal  staat en het veel toegankelijker wordt om iemand gericht door te verwijzen en te overleggen met andere collega's zodoende de patiënt op alle vlakken te ondersteunen en verder te helpen. Een holistische praktijk. Dromen mag altijd nietwaar? 


Psychologisch consulent 
Wie ben ik? 

Hallo, ik ben Freya Uyttebroeck, recent afgestudeerd als psychologisch consulent (2019) aan de Thomas More.
Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten. 


Momenteel ben ik bezig met mijn Master opleiding in de Psychologie.


Al van jongs af aan ben ik enorm gefascineerd door de psyché van de mens. Mijn rustig karakter, luisterend oor was datgene wat vrienden nodig hadden als gesprekspartner tijdens hun moeilijkere momenten. Het gaf me dan ook enorm veel voldoening wanneer ze nadien een rustiger/beter gevoel hadden. De keuze was dan ook snel gemaakt welke richting ik zou uitgaan in mijn studiekeuze.

Tijdens mijn opleiding toegepaste psychologie heb ik dan ook niet stilgezeten.
Gedurende het laatste jaar werd ik geselecteerd uit een groep studenten die het vak ‘crisisgespreksvoering suïcide’ volgden. Hierbij kreeg ik de eer om ervaring op te doen bij de zelfmoordlijn en gesprekken te begeleiden bij mensen die een moeilijke periode doormaakten.


Ik geef ook al enkele jaren therapie met paarden. Paarden weerspiegelen de ziel van de mens, deze communicatie is iets heel krachtig. Het gedrag van een paard toont vaak hoe iemand zich voelt. Dit kan een enorme openbaring zijn aangezien mensen zich vaak anders voordoen dan ze in werkelijkheid overkomen naar hun omgeving.
Hierbij worden dan gericht oefeningen gegeven samen met het paard zodat het vertrouwen in jezelf vergroot en meer de ‘ware’ ik leert ontdekken.


In de praktijk kan er aan psychodiagnostiek en therapie gedaan worden.  

Psychodiagnostiek wil zeggen dat we samen nagaan wie jij bent en wat jij al allemaal hebt meegemaakt in jouw leven. Dit niet enkel op mentaal vlak maar we kijken ook naar andere factoren die jou als persoon kunnen beïnvloeden: op fysiek en biologisch vlak, economische factoren,… . We gaan jouw sterke en zwakke punten bekijken en dit integreren in een totaalbeeld. Op deze manier kunnen we probleemgebieden signaleren maar ook factoren die je sterk en uniek maken als persoon.  


Ik zal in de praktijk Pure Osteo afwisselend aanwezig zijn op maandagavond, woensdagavond en vrijdagnamiddag. Mijn doelgroep zijn voornamelijk (jong-) en volwassenen.


Je kan gemakkelijk een afspraak maken via de online tool.


Indien er zich toch een probleem voordoet, of je hebt een specifiek vraag dan mag je me altijd contacteren via telefoon (0488/22 36 30) of via mail freya.uyttebroeck@hotmail.com

Voor verdere informatie mag je zeker een kijkje nemen op mijn facebook pagina Freeyamind