Therapeut

Osteopathie 
Wie ben ik? 

Hallo, Ik ben Jana Heirewegh, eigenaar van de praktijk Pure Osteo en gepassioneerd osteopaat in hart en ziel.   

Mijn grootste plezier? Jou klachtenvrij krijgen!

 

Ik ben altijd gefascineerd geweest door het menselijk lichaam en het helpen van mensen. Na mijn middelbare school leek de opleiding kinesitherapie dus een zeer goed begin.

In 2012 heb ik mijn diploma 'Master in Rehabilitation Science and Physiotherapy - Musculoskeletal Rehabilitation'  aan de KULeuven behaald.

 

Na deze studies had ik er nog niet genoeg van. De drang om nog meer bij te leren en de patiënt sneller klachtenvrij krijgen was te groot.

 

De daaropvolgende 6-jarige osteopathie cursus gaf een veel bredere kijk op een specifieke pijnklacht. Zo bestaan er immens veel linken in het menselijk lichaam die een probleem kunnen onderhouden en het herstel beperken.

De oorzaak van  bv. een schouderklacht kan soms van veel verder ontstaan (bv. diafragma). Een zuiver lokale behandeling geeft hierdoor een minder langdurig effect. Osteopathie kan hier een oplossing bieden.

 

Gedurende die 6 jaar was ik ook al actief als zelfstandige kinesitherapeute in Haacht.

 

In juni 2018 werd het diploma 'Osteopathie D.O.' met succes behaald  aan het FICO (Flanders International College of Osteopathy).

Door veel dieper te graven kan de echte oorzaak van een pijnklacht worden opgespoord. Hierdoor kan een effectiever behandelplan opgestart worden.

 

In september 2018 was het tijd voor de volgende grote stap: een eigen osteopathie praktijk opstarten.  Een  grote uitdaging om zelf iets op te richten met het doel zo veel mogelijk mensen verder te helpen met hun pijnklacht.

De nadruk ligt in een persoonlijke aanpak, met betrekking van/en overleg met de patiënt in functie van zijn/haar klachten.

 

Soms kan het nodig zijn om bijkomend ook 'core stability' oefeningen of andere stabilisatieoefening uit te voeren om een zo goed mogelijk lange termijn effect te verkrijgen. Door mijn jaren ervaring als kinesitherapeut kan ik deze dan ook gericht meegeven als thuisoefening die de patiënt dan gedisciplineerd dient uit te voeren. Hierdoor werkt de patiënt thuis actief verder aan de klacht.

 

U kan heel gemakklijk via de online tool of telefonisch en afspraak maken. 

 

Aangezien de medische wereld nooit stil staat en er nog zo veel te leren valt staat blijvende bijscholing enorm hoog in het vaandel. Dit om steeds een kwaliteitsvolle behandeling te kunnnen blijven garanderen.