Corona Update

Corona Update ivm opening praktijk

Update 24/09/2020: 


Verloop van de behandeling: 


- Als je ziek bent/syptomen hebt of in contact bent geweest met een familielid met corona dan vraag ik toch om twee weken te wachten zodat we zeker zijn dat de incubatieperiode voorbij is. Eventueel kan je aan de huisarts vragen of het ok is om naar de praktijk te komen. Bij twijfel kan je een test laten uitvoeren.


- Vanaf heden kan je terug in de wachtruimte zitten. Ik vraag je dan ook slechts een aantal minuutjes op voorhand binnen te komen zodat de vorige patiënt je niet hoeft te kruisen.
Gelieve eerst aan te bellen alvorens je binnenkomt. 


- Als het kan probeer alleen te komen en niet met het hele gezin. Indien je met een baby/kind in behandeling komt mag er één ouder meekomen. 


- Gelieve bij het betreden van de praktijk een proper mondmasker te dragen dit om het besmettingsrisico te minimaliseren. 


- Voor je in de wachtzaal gaat zitten zou ik je willen vragen om de handen te wassen met de beschikbare antibactieriële zeep.


- Gelieve zo weinig mogelijk aan te raken in de wachtzaal zodat ik niet steeds de hele ruimte hoef te ontsmetten. 


- De behandeling zal natuurlijk met dezelfde zorg worden uitgevoerd als voordien. 


- Tussen twee opeenvolgende patiënten zit er voldoende tijd om de praktijk grondig te verluchten en al het materiaal waarmee de vorige patiënt in aanraking is geweest te ontsmetten. Er wordt zoals voordien ook al het geval was steeds een propere handdoek gebruikt. 


Deze manier van werken zal waarschijnlijk nog een hele tijd volgehouden worden. Heb je vragen of ben je niet zeker dan mag je me altijd contacteren. 


Dank voor het begrip.
Update 29/05/2020: 

De snelste manier om een afspraak vast te leggen is op dit moment online

Je kan ook altijd telefonisch contact opnemen maar owv de corona maatregelen kan ik niet meer opnemen tijdens een behandeling.  Je spreekt dan best een voicemailbericht in en ik zal je zodra het mogelijk is opnieuw contacteren. 


Verloop van de behandeling: 

- Je blijft buiten in de auto wachten of op mijn oprit tot ik je kom halen. Je hoeft niet aan te bellen. 

- Als het kan probeer alleen te komen en niet met het hele gezin. Als je met een baby of kind komt mag er 1 ouder bij zijn. 

- Gelieve steeds een mondmasker te dragen. Ik zal ook een mondmasker en  een schort dragen, dit om het besmettingsrisico te minimaliseren. 

- Voor je de praktijk binnen komt zal ik je vragen om de handen te wassen.

- De behandeling zal natuurlijk met dezelfde zorg worden uitgevoerd als voordien. 

- Na elke patiënt zal ik de ruimte verluchten en alles grondig ontsmetten. ik zal ook steeds een nieuwe handdoek op de tafel leggen. Ik verwissel na elke patiënt van schort en mondmasker. 


Update 28 april 2020:

Vanaf nu kan je terug online afspraken maken! Ik heb de agenda aangepast zodat er steeds voldoende tijd tussen beide patiënten is. Het belangrijkste is dat je een mondmasker draagt en dat je in de auto/of buiten blijft wachten tot ik je kom halen. Indien je geen masker hebt mag je er eentje van de praktijk lenen.


Update 17april 2020: 

De praktijk gaat opnieuw open op 20/4. We hebben elke dag hard gewerkt om voldoende maskers en schorten klaar te krijgen.  Zo kunnen we op een verantwoorde manier terug starten.  De behandelingen zullen de eerste twee weken enkel worden uitgevoerd voor de acute patiënten die heel moeilijk kunnen functioneren vanwege hun klachten en eventueel ook nachtelijk pijn hebben. De andere klachten dienen we nog op te schuiven tot begin mei. 


Wanneer kan je telefonisch een afspraak maken? vanaf maandag 20/4. Indien ik aan het behandelen ben kan ik onmogelijk mijn gsm opnemen. Dit omdat ik al mijn beschermingsmateriaal aan heb en mijn gsm dus niet kan aaraken. Gelieve dan iets in te spreken op de voicemail dan bel ik je zo snel mogelijk terug op. Dank voor het begrip. 


Dus je kan op dit moment NIET via de online tool een afspraak vastleggen. Dit is vooral omdat ik dan alles goed kan regelen. Zodat ik na elke patiënt voldoende tijd tussen kan laten om alles te verluchten/ontsmetten en andere beschermingskledij kan aandoen. 


Update 16 april 2020: 

De praktijk gaat opnieuw open op 20/4. We hebben elke dag hard gewerkt om voldoende maskers en schorten klaar te krijgen.  Zo kunnen we op een verantwoorde manier terug starten. 


Wanneer kan je telefonisch een afspraak maken? vanaf vrijdag 17/4 tussen 13 en 16u. Dus je kan op dit moment NIET via de online tool een afspraak vastleggen. Dit is vooral omdat ik dan alles goed kan regelen. Zodat ik na elke patiënt genoeg tijd tussen kan laten om alles te verluchten/ontsmetten en andere beschermingskledij kan aandoen. 


Ben je niet zeker of jou klacht acuut is bel me dan vrijdag eventjes op dan kunnen we het bespreken.

Dus liefst alleen bellen als je echt felle klachten hebt of nachtelijke pijn. Ik ga voorlopig maar een beperkt aantal patiënten kunnen aannemen. Hopelijk zal er vanaf mei wat kunnen opgedreven worden. 


Het zal wel een heel andere manier van werken worden. Hoe zal het in zijn werk gaan?


- je maakt telefonisch een afspraak. Ik zal ook een paar belangrijke vragen stellen betreffende jou gezondheid en de aard van de pijnklachten om uit te maken het een acute klacht is. Natuurlijk als je ziek bent of in contact bent geweest met een familielid met corona dan vraag ik toch om 2weekjes te wachten zodat we zeker zijn dat de incubatieperiode voorbij is. 

- Je blijft buiten in de wagen wachten of op mijn oprit tot ik je kom halen. 

- Als het kan probeer alleen te komen en niet met het hele gezin.

- Als je een mondmasker hebt zou ik willen vragen om deze mee te brengen. Ik zal een mondmasker en schort een hebben en jij als patiënt ook om zo het besmettingsrisico te minimaliseren. Het is niet echt aangenaam maar dit is de enige manier om open te kunnen gaan. 

- Voor je de praktijk binnen komt zal ik je vragen om de handen te wassen.

- De behandeling zal natuurlijk met dezelfde zorg worden uitgevoerd als voordien. 

- Na de behandeling vraag ik om opnieuw de handen te wassen voor vertrek. 

- Na elke patiënt zal ik de ruimte verluchten en alles grondig ontsmetten. ik zal ook een nieuwe handdoek op de tafel leggen. Ik verwissel na elke patiënt van schort en mondmasker. 


Deze manier van werken zal waarschijnlijk nog een hele tijd volgehouden worden. 

Heb je vragen dan mag je me altijd contacteren. 


Dankjewel voor het begrip! Update 13 april 2020: 


Goed nieuws! Voorlopig gaat het lukken om de deuren deels terug te openen voor acute patiënten vanaf 19/4. En dit op een verantwoorde, veilige manier. Ik heb al elke dag zitten sticken en overlocken 🙈 kortom ik kan geen maskers meer zien. 🙃


Vanaf woensdag-donderdag zal het waarschijnlijk op mijn pagina en website komen vanaf wanneer er telefonisch een afspraak gemaakt mag worden. Ik wil eerst het nieuws nog wat in het oog houden.


Ik zal de eerste 2weken maar een beperkt aantal kunnen aannemen. Dus telefoneer enkel indien het echt acuut is.


Vanaf mei zal ik waarschijnlijk wel wat meer patiënten kunnen behandelen. Indien je daar een afspraak hebt kan het zijn dat ik jullie wel eventjes contacteer om het een beetje te verschuiven qua tijd. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik na elke patiënt voldoende tijd nodig zal hebben om de ruimte te verluchten, ontsmetten en mezelf een andere schort en masker aan te doen.


Bedankt voor jullie begrip.


En hou de moed erin! 💪🏻 alles komt uiteindelijk wel goed!

Update 16 maart 2020: 


Zoals jullie wel hebt gehoord worden de maatregelen verlengt tem 19april. De praktijk blijft dus al zeker tot dan gesloten. Dit hadden we natuurlijk al zien aankomen maar het is noodzakelijk en we volgen de overheid hier in. Als we nu allemaal goed ons best doen dan kunnen we dat vieze beest klein krijgen. Ik denk dat we zelfs rekening moeten houden dat het eerder 4mei zal zijn om echt terug te kunnen starten.

Dus mijn voorstel is om online te zoeken naar een moment vanaf 4mei, dan heb je daar toch al een plekje. Hopelijk kunnen we dan echt terug aan de slag gaan en is dit alles voorbij.

 

Voor de urgente patiënten:

Hou zeker en vast mijn facebookpagina en website in het oog. Ik ga proberen om de praktijk open te doen vanaf 19 april voor de echte urgente patiënten. Want jullie zitten al lang genoeg af te zien en dat is ook niet de bedoeling.

Alles hangt natuurlijk af van feit dat ik geschikte mondmaskers en schorten kan vinden maar. Ik ben dus volop aan het rondbellen/mailen om correct materiaal te vinden zodat ik jullie de optimale bescherming kan bieden.

Van zodra dit in orde is zet ik dit op mijn facebookpagina en website.
Afspraken maken kan dan alleen maar telefonisch omdat ik na elke patiënt wat ruimte moet laten zodat ik de praktijk grondig kan ontsmetten/verluchten en wisselen van schort/masker. Dus wel wat werk nadien 😉. Ik zal ook altijd even navragen of jullie in contact zijn geweest met een coronapatiënt,  zelf ziek zijn geweest/of zijn want dit is ook zeer belangrijk. We willen dit beestje niet in de praktijk hebben. Maar ik doe er alles aan om jullie verder te helpen! Achter de schermen ben ik dus volop bezig! 

 

Moesten jullie zelf enig idee hebben waar ik mogelijk aan ffp2 maskers/schorten/handgels kan geraken, dan mag je mij dat altijd laten weten 😉 Dan staan we weer een heel eindje verder.

Alvast bedankt voor jullie begrip en bedankt om eventueel mee na te denken!

 

Natuurlijk als je nu met vragen zit of je pijnklachten moeilijk onder controle kan krijgen dan mag je mij steeds contacteren: telefonisch of via mail. Ik zal je toch proberen verder te helpen!

Hou je gezond en veel blijven bewegen 😉


Wacht dus nog even om telefonisch een afspraak te maken voor de week van 19april. Ik zal dit op de website/facebookpagina zetten van zodra ik het geschikt materiaal ter beschikking heb. Afspraken vanaf  4 mei kunnen al online gemaakt worden. Danku!


Openingsuren:

maandag: 8.40u - 17u

dinsdag: 8.40u-22u
woensdag: 9u-18u

donderdag : 8.40u-22u

vrijdag: 13u-19u


zaterdag: gesloten

zondag: gesloten


Ondernemingsnummer: 0724.631.471

Erkend osteopaat (lid van osteopathie.be)

Collectieve aansprakelijkheidsverzekering via MARSH nv: AMLIN Corporate Insurance (polis 99.541.685)

Copyright © 2018 Heirewegh Jana